1 min

Tags in dit artikel

, , ,

IBM gaat op overnamepad, het bedrijf is voornemens om de softwaredivisie van het bedrijf flink uit te breiden. Dat zegt senior vice-president Steve Mills in een interview. Hiermee lijkt het bedrijf eenzelfde soort pad te gaan bewandelen als HP.

IBM streefde vorige week Microsoft voorbij als een van de meest waardevolle bedrijf ter wereld. Het softwarebedrijf wil middelgrote softwarebedrijven overnemen voor bedragen tussen de 100 en 300 miljoen dollar. IBM wil binnen twee tot drie jaar vervolgens de verkopen van de bedrijven die het overneemt verdubbelen of verdrievoudigen.

CEO Sam Palmisano zegt dat hij 20 miljard extra inkomsten wil genereren in 2015. Afgelopen jaar wist IBM 99,9 miljard dollar aan omzet te genereren. De softwaredivisie is van essentieel belang voor het succes, met een gemiddeld winstmarge van 86,9 procent. Daarom zal IBM zich ook in de toekomst meer gaan toeleggen op de ontwikkeling van softwareproducten.

Het is overigens niet de eerste keer dat IBM op overnamepad gaat. Sinds 2006 heeft het technologiebedrijf bijna 50 overnames op zijn naam staan. Het gaat dan met name om data-analyse, e-commerce en computerbeveiliging. Analisten zijn zeer te spreken over de behaalde resultaten van IBM. "Het bedrijf slaagt erin om de juiste overnames op het juiste tijdstip te doen", aldus een analist. Ook op de beurs is IBM succesvol, het aandeel van het softwarebedrijf is dit jaar al met 18 procent gestegen.