1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

HTC heeft op het laatste moment besloten om de beslissing van de International Trade Commission (ITC) aan te vechten. Vier maanden geleden seponeerde de Commissie een aanklacht die HTC in mei 2010 had ingediend tegen Apple. Het Taiwanese technologiebedrijf heeft besloten om eieren voor haar geld te kiezen en niet in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak.

In mei 2010 diende HTC een aanklacht in tegen Apple waarin het Taiwanese bedrijf Apple beschuldigde van patentinbreuk op vijf verschillende patenten. Nadat HTC de klacht had ingediend, schrapte het een van de patenten uit de aanklacht. In februari oordeelde het ITC dat Apple de vier overgebleven patenten niet schendt. HTC kondigde daarop aan de beslissing te zullen aanvechten door de zaak bij de Court of Appeals for the Federal Circuit (CAFC) aanhangig te maken. Eind mei besloot het bedrijf echter om toch van het hoger beroep af te zien.

Dat wil niet zeggen dat de juridische nachtmerrie met Apple voorbij is. Op dit moment lopen er nog vijf rechtszaken tussen beide partijen. Het ITC bepaalde onlangs dat de patenten die HTC van Google had geleend om Apple aan te klagen juridisch gezien niet toegankelijk waren. Tegen deze beslissing heeft HTC een hoger beroep aangespannen. Daarnaast heeft S3 Graphics, het softwarebedrijf dat HTC mogelijk toch gaat overnemen, nog twee zaken lopen tegen Apple. Ten slotte heeft Apple nog twee aanklachten ingediend tegen het Taiwanese technologiebedrijf wegens patentinbreuk.