2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De International Trade Commission (ITC) heeft het vonnis in de rechtszaak tussen Apple en HTC om een onbekende reden uitgesteld. De commissie verwacht maandag 19 december zijn uitspraak te doen.

Voor het Taiwanese HTC is het vonnis van cruciaal belang. Apple heeft afgelopen juli de zaak aanhangig gemaakt bij het ITC. Het bedrijf eist een import- en verkoopverbod voor HTC-toestellen in de VS. Volgens de Amerikaanse electronicagigant maken deze inbreuk op diverse patenten die in handen zijn van Apple. HTC stapte op zijn beurt naar de rechter om Apple aan te klagen wegens patentinbreuk.

Het kreeg daarbij hulp uit onverwachte hoek van Google. Het internetbedrijf verkocht in september negen patenten aan HTC om zich te weren tegen de beschuldigingen van Apple. Om de zaak nog meer kracht bij te zetten maakte HTC kenbaar dat het S3 Graphics wilde overnemen.

Onlangs oordeelde het ITC dat Apple zich niet schuldig maakt aan patentinbreuk. Dat was een enorme tegenvaller voor HTC, die daarop aankondigde dat het de overname van S3 Graphics heroverweegt.

Het is nu de tweede maal dat het ITC de uitspraak in deze zaak uitstelt. Aanvankelijk zou de commissie op 6 december haar vonnis vellen. De zaak werd uitgesteld tot 12 december, en nu opnieuw tot 19 december. Het ITC heeft geen reden gegeven van het uitstel. Een veroordeling zou zeer slecht uitpakken voor HTC, omdat de Amerikaanse markt goed is voor de helft van de omzet van het Taiwanese technologiebedrijf.