Ze staan elkaar al maanden naar het leven en de liefde tussen beide partijen is daardoor behoorlijk bekoeld. Samsung brengt de ruzie met Apple naar het volgende niveau. Het Zuid-Koreaanse telecombedrijf heeft een reclamespot gemaakt waarin het Apple en de nieuwe iPhone 4S op de hak neemt.

Samsung en Apple hebben elkaar de afgelopen maanden ontelbaar vaak getroffen in de rechtszaal. Beide partijen voeren op dit moment zo’n 20 rechtszaken in 10 verschillende landen, waarin ze elkaar over en weer beschuldigen van patentinbreuk. Samsung draait de duimschroeven verder aan en komt met een reclamespot waarin het bedrijf Apple en de nieuwe iPhone 4S belachelijk maakt.

Weliswaar worden Apple en de iPhone 4S niet nadrukkelijk genoemd in het promotiefilmpje, maar kleine subtiele hints en aanwijzingen maken op ludieke wijze duidelijk dat het wel degelijk dat Apple en de iPhone 4S het lijdend voorwerp zijn.

Je ziet meerdere lange wachtrijen in verschillende Amerikaanse steden. Iedereen staat vol spanning te wachten totdat de winkel opengaat en zij een nieuw toestel kunnen kopen (nogmaals Apple en de iPhone 4S worden niet expliciet bij naam genoemd). Dat zegt iemand dat de blogs op internet over een "batterijprobleem" spreken. Een ander vraagt zich af hoe hun vrienden kunnen zien dat een nieuw toestel hebben gekocht als deze er van de buitenkant hetzelfde uitziet.

Vervolgens verschijnen er twee personen die een Samsung Galaxy S II vasthouden. De wachtende mensen zijn verbaasd over het nieuwe, grote toestel, dat zij overigens niet onmiddellijk herkennen. De eigenaren van de Galaxy S II prijzen hun toestel om hun 4G-snelheid. De omstanders staan te kijken van het grote scherm. Ten slotte krijg je te horen dat het de nieuwe Galaxy S II is .

Het batterijprobleem en het identieke uiterlijk zijn onmiskenbaar verwijzingen naar de iPhone 4S. Apple zal naar alle waarschijnlijkheid niet blij zijn met het reclamespotje. Het is goed mogelijk dat Apple ook met een eigen promotiefilmpje komt waarin ze de Galaxy S II op de hak neemt. Wie zal het zeggen.

Bekijk hieronder zelf het filmpje.