Samsung en Apple lijken steeds verder elkaars aartsvijanden te worden. Terwijl de partijen elkaar in de rechtszaal bevechten proberen ze elkaar ook op andere subtiele manieren te irriteren. Samsung maakte al meerdere reclames die Apple vast en zeker hebben geïrriteerd, nu steelt Samsung een actrice die eerder in een Apple-reclame was te zien.

Hoe hevig de strijd ook is tussen de twee techgiganten, we moeten erbij vermelden dat ze op de achtergrond nog steeds zaken doen en Samsung nog steeds onderdelen fabriceert voor verschillende Apple-producten, al is dat wel minder dan voorheen.

Samsung deelde eerder al een gevoelige tik uit met de reclames voor de Samsung Galaxy S II, waarin dit toestel stiekem werd vergeleken met de iPhone 4S. Hierin zijn mensen te zien die uren in de rij staan voor een Apple Store om een iPhone 4S te kopen en waarin iemand voorbij komt met een Galaxy S II die geen accuproblemen heeft, betere apps heeft en zelfs qua muziek beter is, aldus de reclames.

Nu heeft Samsung opnieuw iets bedacht om Apple te irriteren, ze hebben het meisje dat Apple gebruikt in de iPhone 4S reclame gebruikt in hun nieuwe reclame voor de Samsung Galaxy Tab 8.9 in Korea. Of de reclame in meer landen zal worden uitgezonden is nog niet duidelijk maar de keuze van Samsung voor deze actrice zal niet per ongeluk zijn.

Apple stelt in de rechtszaken steeds dat Samsung de stijl en design van de iPhone, iPad en iOS kopieert, nu is dat inderdaad in principe echt zo. Alleen zal dat juridisch ongetwijfeld anders liggen want een actrice huur je in per opdracht en niet voor altijd.

iPhone 4S reclame

Samsung Galaxy Tab 8.9 reclame