Morgen, vrijdag 25 november, houdt Apple een speciale kortingsactie, waarbij consumenten diverse Apple-producten met korting kunnen kopen, de zogenaamde Black Friday actie. Was het begin deze week nog spannend welke producten in de aanbiedingen werden gegooid, inmiddels zijn de producten en de exacte kortingen die men daarop krijgt bekend.

Een "vertrouwelijke tipgeefster" heeft tegenover 9to5Mac onthuld welke producten Apple morgen zal afprijzen. Tevens wist ze te vertellen om welke bedragen het ging. Wie belangstelling heeft om een iPad 2 te kopen krijgt 41 tot 61 dollar korting, afhankelijk van het model dat wordt afgenomen. Wie interesse heeft in een MacBook Air, MacBook Pro of iMac betaalt maar liefst 101 dollar minder dan de gebruikelijke adviesprijs. Consumenten krijgen 11 dollar korting op een iPod nano en 21 tot 41 dollar op de iPod Touch.

Daarnaast biedt Apple diverse accessoires tegen een gereduceerd tarief aan komende vrijdag. Hoesjes voor de iPhone, smart cases voor de iPad, op deze en nog vele andere producten krijg je morgen flinke kortingen. Het loont dus zeker om morgen even naar de website van de Apple Store te surfen.

De kortingen komen overeen met voorgaande jaren. Gemiddeld krijgen consumenten ongeveer 10 procent korting op hetgeen ze met de kortingsactie kopen. Ieder jaar komt Apple met diverse kortingen op Black Friday. Hiermee willen winkeliers de drukte van het winkelend publiek beter spreiden zodat ze niet allemaal rond de feestdagen komen. Ook Apple doet hier ieder jaar aan mee.

Hoeveel korting we precies hier in Nederland zullen krijgen kunnen we niet met zekerheid zeggen. De kans is groot dat je de dollarprijzen van de kortingen één-op-één kunt overnemen in euro’s aangezien de prijzen van de producten in dollars vaak gelijk zijn of erg in de buurt liggen van de euro prijzen.

Hieronder staan alle kortingen die bekend zijn onder elkaar.