Aanstaande vrijdag begint Apple in de VS met de grote kortingen voor Black Friday, de dag dat alle Amerikanen beginnen met het kopen en inslaan van de cadeaus voor Kerstmis. Evenals voorgaande jaren doet ook de Nederlandse online Apple Store weer mee.

In de store zul je gedurende één dag korting krijgen op verschillende Mac-, iPod-, en iPhone-producten. De kortingen zullen volgens Fudzilla oplopen van 15 procent voor software, accessoires en hardware, tot maximaal 30 procent voor alle iPods, met uitzondering van de iPhone en de iPod Shuffle. Daartussen zal zich nog een groep bevinden waarop je 25 procent korting zal krijgen, dat zijn naar alle waarschijnlijkheid alle Macs. De officiële kortingen krijgen we echter pas vrijdag te weten, als de actie van Apple officieel van start gaat.

Overigens doet ook Konami mee aan de Black Friday App Store-actie, zij doen vele van hun iPhone- en iPod touch games uit de App Store voor maar 0,79 euro per titel weg. Deze actie geldt niet maar één dag, maar geldt vanaf vandaag tot 30 november.