2min

Volgens nieuwe geruchten zou Microsoft nog steeds erg veel interesse hebben in Yahoo. Reuters meldt via anonieme bronnen begrepen te hebben dat Microsoft samen met zijn financiële partners een bod aan het voorbereiden is op Yahoo. Waarbij het doel is om een minderheidsaandeel van 10 tot 15 procent in Yahoo in handen te krijgen.

Het lijkt er dus op dat Microsoft niet langer zijn zinnen heeft gezet om het plan om Yahoo volledig in te lijven. Het bedrijf is mogelijk ook tevreden met een minderheidsaandeel, waarin het toch enige vorm van druk kan uitoefenen op de andere aandeelhouders en het bestuur. Zo verzorgt Microsoft nu de hele zoekmachine van Yahoo en de advertenties eromheen, iets wat Microsoft waarschijnlijk graag wil blijven doen.

Details over het mogelijke bod dat Microsoft wil doen samen met de partners is niet bekend. Bedragen zijn er niet genoemd wel zou er de eis gesteld worden dat Yahoo op zoek gaat naar een nieuwe CEO van zogenaamde wereldklasse. Deze nieuwe CEO zal dan het bedrijf weer echt moeten gaan leiden en zorgen voor nieuwe successen.

Yahoo heeft momenteel geen CEO, de vorige CEO, Carol Bartz, werd in september ontslagen, ook moest ze haar zetel in de raad van bestuur inleveren.

Vorige maand maakte Microsoft bekend een NDA getekend te hebben met Yahoo. Waardoor Microsoft de mogelijkheid heeft om de boeken
te bekijken met alle financiële details van Yahoo. Waarmee het niet onwaarschijnlijk is dat Microsoft inderdaad een bod gaat doen op (een deel van) Yahoo. Een volledige overname kan vooralsnog ook niet worden uitgesloten maar lijkt op dit moment niet voor de hand te liggen.

Microsoft is overigens niet de enige met interesse. Ook TPG Capital zou graag een deel van de aandelen van Yahoo kopen. Het Chinese e-commerce bedrijf Alibaba zou samen met enkele partners heel Yahoo willen overnemen. Yahoo bezit namelijk 50 procent van de aandelen van Alibaba en het bedrijf zou deze graag weer voor 100 procent in handen hebben.