Microsoft heeft wederom interesse getoond in een overname van Yahoo. Dit meldt een anonieme bron tegenover Reuters. Dit is de tweede keer dat Microsoft interesse toont om Yahoo over te nemen. In 2008 deed Microsoft ook al een poging het bedrijf over te nemen, destijds deed het een overnamebod van 47 miljard dollar maar zag uiteindelijk op het laatste moment toch van de koop af.

De afgelopen maanden hebben meerdere bedrijven interesse getoond in het noodlijdende bedrijf. Waaronder de Chinese internetgigant Alibaba en het Russische technologische investeringsbedrijf DST Global. Volgens investeerders is de marktwaarde van Yahoo ongeveer 20 miljard dollar, een stuk minder dan de 47 miljard in 2008. Nadat het bericht bekend werd gemaakt door Reuters steeg het aandeel van Yahoo met ruim 10 procent. Ook de aandelen van Microsoft werden 2,2 procent meer waard.

Volgens bronnen zou er intern bij Microsoft onenigheid zijn over de overname. Volgens critici is het groeipotentieel van Yahoo te laag en is het niet aan Microsoft om het bedrijf over te nemen. Yahoo heeft de afgelopen jaren de waarde van het bedrijf alleen maar zien dalen. Ondanks strategie wijzigingen en het afstoten en verkopen van bedrijfsonderdelen. Yahoo is nog steeds een gigantisch bedrijf alleen het mist aan leiding en een goede strategie.