2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Volgens een anonieme bron betrokken bij de onderhandelingen tussen softwaregigant Microsoft en Yahoo! zijn er serieuze gesprekken gaande over de overname. Vrijdag maakte de Amerikaanse krant Wall Street Journal nog bekend dat Microsoft zou neigen naar een vijandig bod.

De bron meldt The New York Times dat Microsoft haar bod met enkele dollars heeft verhoogd. De geïntensiveerde onderhandelingen worden gezien als een enorme doorbraak in de moeizame relatie tussen beide bedrijven de afgelopen weken. Ondanks de stilte de afgelopen weken zouden beide partijen de onderhandelingstafel niet hebben verlaten, maar liet een echte doorbraak steeds op zich wachten. Details over de onderhandelingen zijn niet bekendgemaakt.

Na het verlopen van het ultimatum vorige week zaterdag lieten beide partijen niets van zich horen. Duidelijk was echter wel dat Yahoo! geen genoegen nam met het bod van 44,6 miljard dollar. Ook vrijdag werd weer duidelijk dat zowel de directieraad als de aandeelhouders hun zinnen hadden gezet op een minimaal bod van 35 dollar per aandeel. Microsoft lijkt hiermee volgens de bron akkoord te zijn gegaan.

Eerder liet Microsoft-baas Steve Ballmer nog weten dat hij niet van plan was om één cent meer te betalen dan hij van mening was dat het bedrijf waard was. Toen bedroeg het bod nog 31 dollar per aandeel. Ook zei hij dat Microsoft ook wel zonder Yahoo! zou kunnen, maar dat ’t dan langer duurt voor er een online-advertentie imperium is opgebouwd. Microsoft lijkt met het bod toch de duur van een dergelijk doel vooropgesteld te hebben.

Tussen de aandeelhouders van Yahoo! is er nog altijd onenigheid wat nou het beste bod zou moeten zijn. Er zijn er die 35 dollar als absoluut minimum noemen, maar er zijn er ook die akkoord gaan met 34 dollar. Zowel Microsoft als Yahoo! zijn nu aan het uitzoeken wat de aandeelhouders gezamenlijk een acceptabel bod vinden. Wanneer de bedrijven met een verklaring komen is niet duidelijk, maar de verwachting is dat we deze ergens volgende week kunnen verwachten.

Ook werd vrijdag duidelijk dat Yahoo! in gesprek zou zijn met Google over een mogelijke samenwerking tussen beide zoekmachines. Yahoo! zou volgens de Wall Street Journal mogelijk binnen een week een overeenkomst bekendmaken om zoekadvertenties van Google door te geven. Hoewel dit volgens de krant een overname niet in de weg zou komen te staan, is het maar de vraag of samenwerking doorgaat.