1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Bij een explosie in de fabriek van Riteng Computer Accessory zijn afgelopen zaterdag 57 gewonden gevallen. De fabriek is verantwoordelijk voor de fabricage van back panels voor de iPad 2 en mogelijke ook voor de opvolger van de iPad 2.

De precieze oorzaak van de explosie is vooralsnog onbekend. Men verwacht dat de explosie te maken heeft met aluminiumstof. Dit restproduct van aluminium wordt aluminiumchloride wat zeer explosief is wanneer het in aanraking komt met water. Bij de hydratatie hiervan komt namelijk zeer veel energie vrij wat een explosie tot gevolg heeft. Het vermoeden bestaat dat dit ook het geval is geweest in de fabriek van Riteng.

Na de explosie zijn 23 mensen naar het ziekenhuis gebracht met brandwonden. Daarnaast liepen 34 mensen kleine verwondingen op. Het bedrijf is een van de fabrikanten van onderdelen voor de iPad 2 en is verantwoordelijk voor de productie van back panels. Op het moment van de explosie was de fabriek nog aan het proefdraaien om de productie van de back panels te gaan doen.

Het is niet bekend of dat Apple grote hinder zal ondervinden van deze explosie. Echter worden de werkomstandigheden door miljardenbedrijven nog weleens met een korrel zout genomen. Zo zijn er in het verleden meerdere berichten geweest over zorgwekkende toestanden in Chinese fabrieken.