1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Door een grote explosie in een fabriek van het bedrijf Foxconn is de productie van de iPad 2 volledig stilgelegd. Bij de explosie in de Chinese fabriek vielen drie doden en zestien gewonden waarvan drie ernstig.

De oorzaak van de grote explosie is nog niet duidelijk. Hier wordt momenteel onderzoek naar gedaan. De fabriek werd gehuld in donkere, zwarte rookpluimen. Doordat hulpdiensten spoedig op de plek des onheils waren, werd erger voorkomen. Apple heeft in een verklaring laten weten dat het bedrijf bedroeft is om de situatie en al zijn gedachten uitgaan naar de slachtoffers en hun familie.

De explosie in de fabriek van Foxconn komt niet echt gelegen voor Apple. Het bedrijf kan de vraag naar de recent gelanceerde iPad 2 maar nauwelijks aan. Er wordt echter verwacht dat de consument weinig last van de situatie zal ondervinden, omdat Foxconn snel over kan schakelen op andere fabrieken.

Het is niet de eerste keer dat Foxconn negatief in het nieuws komt. Eerder werd er al geklaagd over de onmenselijke werkomstandigheden. Deze zouden zo erg zijn dat verschillende werknemers voor zelfmoord hebben gekozen. Ook klagen verschillende voormalige werknemers over verlammingsverschijnselen na het gebruik van een giftig reinigingsmiddel.