1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Afgelopen weekend is in China de verkoop van de iPad 2 van start gegaan. Helemaal vlekkeloos ging dit echter niet. Door enig ongenoegen ontstond er een vechtpartij waarbij een winkelruit sneuvelde en enkele gewonden vielen.

Voor verschillende Apple Stores ontstonden rijen van wel honderd meter lang. Bij een van deze Apple Stores bleken de wachtende vooraan in de rij niet langer te kunnen wachten tot zij een iPad 2 mochten kopen en deze sloegen een winkelruit in. Een medewerker van Apple besloot daarop woedend op de menigte in te slaan. Volgens ooggetuigen deed de Apple-medewerker dit met iets wat leek op een ijzeren staaf. Hierbij verwonde de werknemer vier personen, twee jonge mannen en twee vrouwen van middelbare leeftijd.

De frustratie van de wachtende zou volgens vele te maken hebben met de groeiende woede over wederverkopers in China. Deze wederverkopers verzamelen zich al vroeg voor de winkel zodat zij zeker zijn van het fel begeerde product. Vervolgens proberen zij een zo groot mogelijk aantal exemplaren van de iPad 2 te kopen om deze vervolgens vrijwel direct tegen woekerwinsten te verkopen aan mensen die achteraan in de rij staan. Deze mensen zijn vaak bereid om dik te betalen voor het product omdat ze het direct willen hebben. De iPad 2 was overal in China binnen vier uur uitverkocht.