De grote Amerikaanse telecomoperator AT&T heeft besloten om toch maar af te zien van het overnemen van T-Mobile USA. Dit nadat de Amerikaanse toezichthouders geen goedkeuring wilde geven voor de overname.

De Amerikaanse toezichthouders waren bang dat AT&T teveel macht zou krijgen om de Amerikaanse markt en wilde daarom geen goedkeuring geven voor de overname. AT&T heeft nog even gelobbyd bij de Amerikaanse regering om te kijken of ze de overname alsnog rond konden krijgen. De regering kan namelijk een uitspraak van de toezichthouder naast zich neerleggen en toch goedkeuring geven voor de overname.

Deze lobby heeft echter weinig effect gehad en nu heeft AT&T geen andere optie dan af te zien van de overname van T-Mobile USA. AT&T heeft laten weten dat het in goed overleg met Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile, heeft besloten om de overname te staken.

Met de overname was maar liefst 39 miljard dollar gemoeid, waarvan AT&T nu alsnog 4 miljard dollar boete moet betalen vanwege het afketsen van de overname. Dit verlies neemt AT&T op in de boeken van het vierde kwartaal.