2min

Het Amerikaanse bedrijf Liberty Global, dat onder andere eigenaar is van Ziggo in Nederland en Telenet in België, is afgehaakt in de strijd om T-Mobile Nederland over te nemen. Dat meldden althans bronnen rond het bedrijf. Waarschijnlijk wordt T-Mobile Nederland nu verkocht aan een investeringsmaatschappij.

Het zijn de bronnen van de Telegraaf die meldden dat Liberty Global is afgehaakt in de overname van T-Mobile en dat de overgebleven partijen alleen nog maar zouden bestaan uit investeringsmaatschappijen. Liberty Global was wel favoriet voor de overname, omdat het bedrijf er geen geheim van heeft gemaakt actief te willen worden op de Nederlandse telecommarkt met een eigen netwerk. Eerder overwoog het bedrijf nog om zelf een licentie te kopen en masten te gaan neerzetten, later werd besloten om in te zetten op een overname.

Liberty Global is nu in gesprek met Vodafone om een joint-venture op te richten waar het Nederlandse Ziggo en Vodafone Nederland samen in worden ondergebracht. De winst uit deze joint-venture wordt dan gedeeld door Liberty Global en Vodafone.

De investeringsmaatschappijen Apollo en Warburg Pincus zouden nu nog in de race zijn om T-Mobile Nederland over te nemen. Tot op heden zouden beide partijen een niet bindend bod van 2,5 miljard euro hebben gedaan. Half februari moeten de bindende biedingen op het telecombedrijf binnen zijn. Deutsche Telecom, eigenaar van T-Mobile Nederland, wil naar verluidt minimaal drie miljard euro hebben voor de Nederlandse dochter. Het geld is nodig om de schulden van Deutsche Telecom wat te drukken, maar mogelijk ook voor een aankomende frequentieveiling in de Verenigde Staten.