Een van de grotere Franse Apple resellers heeft een rechtszaak aangespannen tegen Apple. De reseller stelt dat Apple voorrang geeft aan zijn eigen winkels bij het bevoorraden waardoor de reseller soms niet kan voldoen aan de vraag terwijl de Apple Stores dat wel kunnen en dat kost de reseller klanten.

De reseller in kwestie, eBizcuss, is een van Frankrijks grootste resellers en heeft de verkoop van Apple-producten in het derde kwartaal met 30 procent zien dalen doordat ze te weinig iPads en Macbooks Airs geleverd kregen door Apple. Ook zou eBizcuss in het vierde kwartaal geen enkele bevoorrading hebben gehad voor de iPhone 4S, waardoor ook dit product niet kon worden verkocht.

In de aanklacht van eBizcuss staat dat Apple bewust minder producten levert aan resellers zodat het de verkoop in de echte Apple Stores kan bevorderen. Volgens eBizcuss is het vooral duidelijk doordat de problemen pas zijn ontstaan toen Apple zijn eigen eerste Apple Store in Frankrijk opende in 2009.

Apple heeft nog niet gereageerd op de aanklacht. Het is overigens niet de eerste keer dat Apple wordt aangeklaagd wegens oneerlijk concurrentie in Frankrijk. Reseller MacSolutions deed dit al eerder in 2006, het is echter nooit tot een vonnis gekomen omdat de partijen tot een schikking kwamen.