2min

Tags in dit artikel

, , ,

Brein, het bedrijf dat duidelijk te leiden heeft onder de acties van diens naamgenoot Stichting Brein, zou graag zien dat de Stichting snel haar naam veranderd. Het bedrijf is het namelijk goed zat om elke keer voor de gevolgen op te moeten draaien.

Het meest recente voorbeeld hiervan is de faxbom die het infomatiseringsbedrijf deze week ontving. Hackerscollectief Anonymous riep haar volgelingen op om massaal een fax te sturen naar het fax-apparaat van Stichting Brein. Echter vermelde de groep in de oproep de verkeerde gegevens. Volgens het bedrijf kan er de klok op gelijk worden gezet. Elke keer wanneer Stichting Brein het nieuws haalt wordt het bedrijf uit Haaksbergen opgezadeld met de negatieve gevolgen hiervan.

Dit is inmiddels op z’n dermate punt beland dat er werknemers speciaal worden ingezet om de website ten tijden van deze acties van Stichting Brein in de lucht te houden. Daarnaast ziet het bedrijf maar wat graag dat de Stichting haar naam veranderd. Elke keer gaat er namelijk veel energie, tijd en geld in zitten. Brein werd 1996 opgericht en Stichting Brein volgde twee jaar later. Ondanks dat het bedrijf dus naamrecht heeft, heeft de stichting elk verzoek tot naamsverandering stellig afgewezen. Een rechterlijk bevel lijkt onmogelijk doordat zij beide in een andere sector werkzaam zijn.

Tim Kuik, directeur van Stichting Brein vindt een naamsverandering niet nodig. Volgens eigen zeggen zijn er meerdere breinen in Nederland en is de Stichting niet de oorzaak. Deze ligt volgens Kuik namelijk bij de domme internetvandalen die het voor Brein verzieken. Gelukkig is Kuik wel bereidt om rond de tafel te gaan met het bedrijf uit Haaksbergen.