1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Na aanleiding van de eerder deze week afgeronde rechtszaak tegen The Pirate Bay staat Stichting Brein weer volop in de schijnwerpers. Zo ook in die van de hackersgroep Anonymous.

In de rechtszaak tegen The Pirate Bay werd Stichting Brein in het gelijk gesteld door de rechter en dienen Ziggo en XS4ALL de website gaan blokkeren, doen zij dit niet krijgen zij een boete die op kan lopen tot 250.000 euro. Door deze rechtszaak zijn de gemoederen weer op gelaaid en heeft hackersgroep Anonymous inmiddels opgeroepen tot een aanval op Brein middels een faxbom. Echter wordt er in het bericht op Pastebin verwezen naar het faxapparaat van de verkeerde Brein.

In het bericht wordt verwezen naar de fax- van Brein in Haaksbergen. Echter betreft het hier een automatiseringsbedrijf en niet de Stichting Brein welke gevestigd is in Hoofddorp. Inmiddels is Anonymous er zelf ook achter en heeft het een tweede oproep op Pastebin geplaatst waarin wel de juiste gegevens staan. Dit heeft er onder andere toe geleid dat de website anti-piracy.nl plat licht ondanks dat deze bestand zou zijn tegen DDoS-aanvallen.