1 min

Nederland is geen onbekend terrein meer voor Ashton Kutcher. De Amerikaanse acteur behoort namelijk tot de eerste externe investeerders van het Nederlandse Gidsy.

Kutcher behoort tot een van de investeerders die samen goed zijn voor een bedrag van 1,2 miljoen dollar. Dit bedrag harkte Gidsy in de afgelopen financieringsronde in december binnen. Eerder gaf Gidsy geen informatie vrij over de financieringsronde, nu heeft het alle investeerders en het bedrag bekendgemaakt. Onder deze investeerders bevond zich dus ook Ashton Kutcher.

Het is niet de eerste keer dat de acteur investeert een bedrijf. Sinds 2010 heeft de bekende acteur namelijk al ruim 150 miljoen dollar geïnvesteerd in verschillende internetbedrijven. Zo investeerde hij 112 miljoen dollar in Airbnb, een vakantiehuizensite. Daarnaast investeerde Kutcher 10,5 miljoen dollar in de applicatie Flipboard. Hoeveel hij investeert in het Nederlandse Gidsy is onbekend.

Gidsy is een applicatie waarmee gebruikers activiteiten kunnen organiseren voor een groep. Op de website worden deze activiteiten omschreven. Bepaald een groep dat zij dit willen gaan doen, dan zorgt Gidsy ervoor dat er geboekt en betaald wordt. Het enige wat hier tegenover staat is een marge van tien procent van het bedrag wat richting Gidsy gaat.

Momenteel is de dienst te gebruiken in Berlijn, Amsterdam en San Francisco. De nieuwe financieringsronde moet een verdere wereldwijde verspreiding van de dienst mogelijk maken.