1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Android tablets blijken het steeds beter te doen op de markt. In het laatste kwartaal van 2011 werden er namelijk aanzienlijk meer Android tablets verscheept dan voorheen. Dit zal voor een groot deel te danken zijn aan het grotere aanbod, de opkomst van Android Honeycomb en het vooruitzicht van Android Ice Cream Sandwich.

In de laatste maanden van 2011 werden ruim 26,8 miljoen tablets verscheept naar retailers. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Android-tablets nu over een martkaandeel van 39 procent mogen praten. Een jaar eerder was dit nog 29 procent. Apple domineert de markt nog altijd met een aandeel van 58 procent, maar verliest dus wel steeds meer terrein op Android. Er werden dit jaar wel aanzienlijk meer tablets verscheept dan vorig jaar. In 2010 bleef dit aantal nog haken op 18,6 miljoen terwijl het in 2011 al 70 miljoen stuks zijn.

Volgens analisten is de groei van het marktaandeel van Android vooral te danken aan de meer aantrekkelijk geprijsde tablets zoals bijvoorbeeld de Kindle Fire en Nook. tevens hadden de meeste fabrikanten even tijd nodig om op de iPad van Apple te acclimatiseren, lijkt dit nu weer recht te trekken. Retailers verwachten dan ook aankomend jaar meer Android-tablets te kunnen verkopen.