1 min

Game ontwikkelaar Zynga wordt ervan verdacht plagiaat gepleegd te hebben. Concurrent Buffalo Studios beschuldigt Zynga van kopieergedrag en onderneemt daarom juridische stappen.

Buffalo Studios zegt dat het nieuwe spel Zynga Bingo "opvallende gelijkenissen" vertoont met Bingo Blitz. Niet alleen de vormgeving, maar ook de layout en de gameplay vertonen volgens de game ontwikkelaar veel overeenkomsten. Om hun gelijk aan te tonen heeft Buffalo Studios een infographic online geplaatst waarin de overeenkomsten tussen beide games al snel duidelijk wordt.

Het is niet de eerste keer dat Zynga van plagiaat wordt beschuldigd. Bij het maken van de game Dream Heights zou Zynga zich in sterke mate hebben laten inspireren door Tiny Tower, een freemiumspel van NimbleBit. Zynga noemt het ‘inspiratie’, NimbleBit omschrijft het als ‘plagiaat’. De makers van Tiny Tower hebben Zynga voor het blok gesteld door te vragen om een infographic te maken waarin beide spellen met elkaar vergeleken worden. "Dan zul je zien in hoeverre beiden spellen op elkaar lijken", aldus NimbleBit.

Overigens heeft Zynga in het verleden ook meer dan eens collega game ontwikkelaars beschuldigd van plagiaat.