1 min

Er is een onderzoek ingesteld naar de handel in aandelen in Zynga. Enkele grote aandeelhouders zouden hun aandelen met voorkennis hebben kunnen verkopen. In ieder geval vijf advocatenkantoren onderzoeken de verdenkingen.

De verdenking betekent dat enkele grote aandeelhouders en belangrijke werknemers voor Zynga in behoorlijke problemen kunnen komen. De verdenkingen stellen namelijk dat deze mensen met voorkennis hun aandelen hebben verkocht. Zij zouden een drietal maanden voor de presentatie van Zynga’s slechte kwartaalcijfers hun aandelen verkocht hebben, omdat zij wisten welke cijfers er zouden worden gepresenteerd. De prijs per aandeel in Zynga ligt namelijk een stuk lager nu de tegenvallende cijfers bekend zijn.

Zynga boekte een verlies van bijna 23 miljoen dollar. Het zou onder andere CEO Mark Pincus er mogelijk toe hebben gedreven om een groot aantal aandelen te verkopen om zo nog even flink te cashen. Er werden door meerdere personen in totaal 43 miljoen aandelen verkocht. Doordat dit kort voor de presentatie van kwartaalcijfers gebeurde, zijn er nu verdenkingen. Er hebben dan ook al vijf advocatenkantoren laten weten de zaak te onderzoeken.