1 min

Volgens de Chinese Commercial Times is Apple niet bepaald blij dat Pegatron, die momenteel de productie van de Macbook Air verzorgd, ook de productie doet van ultrabooks, waaronder de Asus Zenbook. Daarom zou Apple besloten hebben om Pegatron te laten kiezen. Of de productie van de Macbook Air of de productie van de ultrabooks maar niet beide.

Apple zet hiermee een van zijn leveranciers stevig onder druk. Apple zou vooral niet blij zijn met de productie van de Asus Zenbook door Pegatron, deze lijkt qua ontwerp en uiterlijk redelijk veel op de Macbook Air. Daarnaast is Asus een van de grote concurrenten op de markt van laptops en ultrabooks.

Pegatron staat nu in elk geval voor de moeilijke keuze, waarbij het zal moeten kiezen of het exclusief voor Apple blijft produceren of voor andere fabrikanten. Pegatron maakte eerder ook verschillende iPhone modellen voor Apple en zou ook graag de productie van de volgende iPad willen doen. Het ligt daarom voor de hand dat Pegatron eerder voor Apple zal kiezen dan voor Asus, simpelweg omdat Apple veel grotere orders zal plaatsen dan Asus.

De huidige productie van de Asus Zenbooks die Pegatron doet zal in elk geval doorlopen tot eind maart. Daarna zal Asus op zoek moeten naar een andere fabriek om de Zenbooks te laten fabriceren. Volgens de Chinese krant zouden Compal Electronics en Wistron goede kandidaten zijn om de productie over te nemen.