2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple lijkt niet voornemens te zijn de juridische bijl neer te leggen. Het bedrijf heeft opnieuw Samsung aangeklaagd en eist een verbod op maar liefst 17 producten van de Taiwanese fabrikant. De rechtszaak is aangespannen in de Verenigde Staten en Apple heeft 8 patenten ingediend waarop Samsung inbreuk zou maken.

Na publicatie van de volledige aanklacht tegen Samsung blijkt dat Apple een verbod op zeventien producten van Samsung wil op basis van acht patenten. De patenten zijn eigendom van Apple en daar zou door Samsung inbreuk op worden gepleegd, aldus Apple. Met het bekend worden van de aanklacht is ook meteen duidelijk dat deze een stuk groter is dan op voorhand werd verwacht. Vorige week werd al bekend dat Apple een verbod eist op de Galaxy Nexus op basis van vier patenten.

Nu blijkt echter dat Apple een verbod eist op alle varianten van de Galaxy S II en de Galaxy Nexus. Daarnaast wil Apple ook een verbod op enkele toestellen die niet wereldwijd zijn gelanceerd zoals de Transformer Ultra, Admire en de Illusion. Daarnaast zou de aanklacht ook betrekking hebben op een tweetal mediaspelers en tablets van Samsung. Te kennen de Galaxy Player 4.0 en 5.0 en de Galaxy Tab 7.0 Plus en de 8.9.

Met dit nieuws kunnen we de zoveelste rechtszaak toevoegen aan de lijst van lopende rechtszaken tussen Samsung en Apple. De twee bedrijven zijn sinds enige tijd verwikkeld in een juridische strijd die zijn grenzen niet kent. Inmiddels lopen er tientallen rechtszaken in tien landen. Ook in ons eigen Nederland is het raak. Het valt te verwachten dat Samsung binnenkort zal reageren op deze aanklacht met een tal van andere aanklachten tegen Apple.