1 min

NVIDIA, vooral bekend van zijn GeForce grafische kaarten en Tegra processoren voor tablets, heeft zich aangesloten bij de Linux Foundation. Het bedrijf heeft lang afstand gehouden van open software, maar sluit zich nu dan toch aan bij de Foundation, waar onder andere ook Intel en AMD lid van zijn.

De Linux Foundation is ongeveer vijf jaar geleden opgericht door een fusie van twee groepen. Deze hielden zich bezig met het ontwikkelen en promoten van Linux-standaarden, het binnenhalen van sponsors en zorgde voor een betere samenwerking tussen verschillende Linux-ontwikkelaars. De Foundation wordt gesponsord door een aantal grote technologiebedrijven, waaronder IBM, Intel en Oracle. Door de aansluiting van Nvidia zijn alle grote chipfabrikanten vertegenwoordigd, aangezien ook AMD een actief lid is.

NVIDIA’s vice president van het Linux platform, Scott Pritchett, zegt er het volgende over: "Het lidmaatschap van de Linux Foundation zal onze samenwerking verbeteren en versnellen met andere organisaties om zo de toekomst van Linux beter te vormen, wat zorgt voor een geweldige ervaring voor gebruikers en ontwikkelaars van Linux."

Dit betekent echter niet dat NVIDIA haar eigen productlijn zal wijzigen en open drivers zal aanbieden. NVIDIA heeft namelijk net als bijvoorbeeld Adobe een zilver lidmaatschap en levert weinig ondersteuning bij eigen producten voor Linux.