1 min

Gisteren lekte een bericht uit dat Linux-oprichter Linus Torvalds niet tevreden is over Nvidia, sterker nog, de man was laaiend. Nvidia bood in zijn ogen geen goede ondersteuning voor Linux, maar werkte wel hard aan ondersteuning voor Google’s Android, wat gebaseerd is op Linux. Vandaag heeft Nvidia een statement de deur uit gedaan waarin het meldt dat ondersteuning voor Linux wel degelijk belangrijk is voor de chipfabrikant.

Torvalds deed zijn beklag tijdens een vraaggesprek op de Aalto-universiteit in Finland, waar een studente haar frustraties kenbaar maakte dat haar laptop niet goed werkte met Linux. De laptop was voorzien van Nvidia’s Optimus-syteem. Torvalds beaamt de frustratie van de studente en noemt Nvidia het slechtste bedrijf waarmee het ooit heeft moeten samenwerken, waarop een ‘Nvidia, Fuck You!’ volgt.

Nvidia begrijpt de frustratie van eigenaars van Nvidia-videokaarten die graag Linux willen draaien en daarbij tegen allerlei drivergerelateerde problemen aanlopen. Nvidia gaat direct in op de ondersteuning voor Optimus, door te vermelden dat er veranderingen zijn doorgevoerd in de R295-drivers waardoor het bedrijf het leven een stukje makkelijker wil maken voor de ontwikkelaars van drivers voor Linux.

Toch moet Nvidia het enthousiasme temperen door aan te geven dat Nvidia’s handelwijze met Linux misschien niet de meest geprefereerde methode is, maar dat deze wel zorgt voor de meest consistente resultaten voor de eindgebruiker.

De vraag van de studente en het antwoord van Linus Torvalds is te zien in de onderstaande video.