1 min

Linus Torvalds, bedenker van besturingssysteem Linux, is kwaad op Nvidia. Het bedrijf biedt met haar producten geen ondersteuning voor Linux. Voor Linux is dit een ontzettend groot probleem, aangezien Nvidia verantwoordelijk is voor een groot deel van de grafische kaarten welke in computers terug te vinden zijn.

Torvalds heeft het even niet meer, het Linux-brein noemt Nvidia ‘het meest vreselijke bedrijf waar we mee te maken hebben gehad’ en dat is natuurlijk niet niks. Torvalds deed zijn uitspraken tijdens een vraaggesprek op de Aalto-universiteit in Finland. De uitspraak volgde nadat een studente vertelde hoe moeilijk het voor haar was om Linux aan de praat te krijgen doordat de Optimus-technologie van Nvidia niet werkt onder Linux.

Tevens schiet het bij Torvalds in het verkeerde keelgat dat Nvidia zich wel druk bezig houdt met de ontwikkeling voor Google’s mobiele besturingssysteem Android. Android is in de basis een aangepaste versie van Linux.

Tijdens het vraaggesprek noemde Torvalds de chipfabrikant de uitzondering op de regel, hoewel hij ook vindt dat andere partijen geen perfect werk afleveren, waarmee waarschijnlijk voornamelijk op de ondersteuning van AMD wordt gedoeld.