De maker van het populaire spel Angry Birds heeft Futuremark Games Studio overgenomen. Het is vooralsnog onbekend wat voor plannen Rovio met de studio heeft.

Futuremark Games Studio is een Finse ontwikkelaar die je mogelijk kent van de games Unstoppable Gorg en Shattered Horizon. Deze games spelen zich beide af in de ruimte. De studio is een zijtak van het bedrijf dat verantwoordelijk is voor 3DMark en PCMark, populaire benchmarksoftware voor laptops en desktops. Welk bedrag er met de overname gemoeid is, is niet bekendgemaakt. Daarnaast is het ook onduidelijk welke plannen Rovio met de studio heeft.

De overname komt een kleine week na het lanceren van het nieuwste deel in de populaire Angry Brids-reeks; Angry Birds Space. Deze game behaalde maar liefst tien miljoen downloads in de eerste drie dagen na de lancering. Dit succes heeft er mede voor gezorgd dat de waarde van het bedrijf inmiddels de negen miljard dollar heeft gepasseerd, ondanks dat het bedrijf pas een kleine twee jaar bestaat.