1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Cody Kretsinger is verantwoordelijk geweest voor een hack op Sony PIctures. Dit heeft de 23-jarige man donderdag toegegeven tegenover de rechter. De man heeft vandaag schuld bekend op alle aanklachten tegen hem.

In 2011 werd Sony Pictures aangevallen door een aantal hackers die later schuil bleken te gaan onder de naam LulzSec. Niet lang na de aanval op Sony Pictures arresteerde de FBI de 23-jarige Cody Kretsinger. De inwoner van Phoenix kreeg vervolgens twee aanklachten tegen zich uitgesproken, samenzwering en het ongeautoriseerd gebruiken van een beveiligde computer. Volgens Reuters zou Kretsinger inmiddels schuld hebben bekend.

Volgens Reuters zou de bekentenis een onderdeel zijn van een deal die Kretsinger met de overheid zou hebben gesloten. Zo zou de FBI de andere hackers op het spoor kunnen komen en in dat geval zou Kretsinger zijn maximale gevangenisstraf ontglippen. Volgens zijn bekentenis zou Kretsinger zich bij LulzSec aan hebben gesloten toen de hackers toegang tot de website van Sony Pictures kregen. Kretsinger zou enkel betrokken zijn bij de hack op Sony Pictures, niet bij de veel bekendere hack van het PlayStation Network.