1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Yahoo! presenteerde gisterenavond Nederlandse tijd de eerste kwartaalcijfers van 2012. Het internetbedrijf wist maar liefst 28 procent meer winst te generen dan een jaar geleden, de omzet steeg lichtjes met 1 procent.

Het internetbedrijf wist een nettowinst van 286 miljoen dollar te behalen. Dat is omgerekend een stijging van 28 procent in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. De omzet steeg van 1,03 miljard naar 1,08 miljard dollar, omgerekend goed voor een bescheiden stijging van 1 procent.

Dit is tegen de verwachting van marktanalisten in. Yahoo! weet al sinds het derde kwartaal van 2008 geen hogere omzet te genereren. Het kwam dan ook als een donderslag bij heldere hemel toen Yahoo! haar kwartaalcijfers presenteerde en deze beter uitvielen dan verwacht. Dat was ook terug te zien in de waarde van het aandeel: die steeg met 3,3 procent na het bekendmaken van de cijfers.

Helaas komt het goede nieuws voor ruim 2000 man te laat. Eerder deze maand kondigde Yahoo! een grote ontslagronde aan. Door de tegenvallende resultaten was het noodzakelijk om bezuinigingsmaatregelen te treffen.