Yahoo heeft vannacht de cijfers voor het eerste kwartaal van dit jaar gepresenteerd. Het Amerikaanse bedrijf kon een winst van 390,3 miljoen dollar noteren en dat is een stijging. De omzet bleef met 1,07 miljard dollar ongeveer gelijk aan dezelfde periode in 2012.

Yahoo liet in 2012 nog een winst van 286 miljoen dollar optekenen, de cijfers voor het afgelopen kwartaal zijn wat dat betreft een aardige vooruitgang en bovendien overtreft Yahoo de verwachtingen van de beurs. Yahoo is echter nog zeker niet uit de problemen, want winst uit advertenties, de grootste inkomstenbron van Yahoo, is aan het inzakken. Yahoo heeft in dit opzicht veel moeite met de concurrentie vanuit onder andere Google en Microsoft.

Marissa Mayer, nu krap een jaar CEO van Yahoo, lijkt de boel redelijk onder controle te hebben. Sinds haar aanstelling zijn er binnen Yahoo veel wijzigingen doorgevoerd en dat lijkt nu zijn vruchten af te werpen. Mayer heeft het overigens niet altijd even makkelijk als topvrouw bij Yahoo, veel van haar beslissingen komen haar op commentaar vanuit het personeel te staan. Desondanks presteert onder leiding van Mayer veel beter op de beurs, sinds jaren stond Yahoo niet meer zo hoog genoteerd als nu.