2min

De onderhandelingen tussen Apple en de Australian Competition and Consumer Commission (ACCC) zijn op niets uitgelopen. De twee partijen gingen om tafel zitten om te praten over een naamswijziging van de nieuwe iPad. De rechtbank van Melbourne bepaalt nu wat de volgende stap is.

http://www.techzine.nl/f/…esh=1334823872[/imgrb]Dat schrijft de Sydney Morning Herald. De Australische handelswaakhond ACCC sleepte Apple voor de rechter toen het bedrijf de nieuwe iPad in het land introduceerde. De reden daarvan was dat Apple haar nieuwste tablet promootte als een 4G-tablet. Hoewel Australië wel over een 4G-netwerk beschikt, bleek dat de nieuwe iPad op een andere frequentie werkte dan het Australische 4G-netwerk. Apple erkende later dat alleen Amerikaanse en Canadese consumenten gebruik kunnen maken van de 4G-functionaliteit.

Het ACCC zag dit als misleiding en de organisatie eiste dat Apple al haar reclame-uitingen omtrent de nieuwe iPad aanpaste. Daarnaast eiste de belangenorganisatie een compensatieregeling voor gedupeerde klanten en dat Apple een naamswijziging zou doorvoeren.

Op het eerste punt wilde Apple de ACCC tegemoet komen. Consumenten die zich misleid voelden konden hun geld terugkrijgen. Tevens beloofde Apple haar reclame-uitingen aan te passen door te benadrukken dat de nieuwe iPad supersnelle mobiele netwerken ondersteunt, maar niet compatibel is met het netwerk van provider Telstra.

Wat betreft de naamwijziging hadden beide partijen afgesproken om rond de onderhandelingstafel te gaan zitten en te brainstormen over een nieuwe naam. Na enkele uren maakten beide partijen kenbaar dat ze geen compromis hadden gesloten. De Australische rechtbank bepaalt nu de volgende stap in het proces. Wanneer de volgende zitting op de agenda staat is niet bekend.