1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Intel heeft voor een bedrag van 140 miljoen dollar een onderdeel van het bedrijf Cray overgenomen. Het gaat hierbij om de divisie die zich bezighoudt met het netwerken van high-performancecomputers.

De overname van Intel past volledig in de nieuwe strategie van het bedrijf. De fabrikant houdt zich de laatste tijd immers duidelijk bezig met zaken rondom High Performance Computing (HPC). Zo nam Intel in de afgelopen maanden ook al Fulcrom Systems over, alsmede een netwerkonderdeel van QLogic. De overname van de divisie van Cray levert voor beide bedrijven veel op. Zo zal de injectie van 140 miljoen dollar er voor zorgen dat het er weer wat rooskleuriger uit ziet bij Cray, nadat de waarde van het bedrijf in de afgelopen jaren enkel daalde.

Intel kan op haar beurt dankbaar gebruik maken van de technieken en kennis rondom supercomputers, waarover Cray beschikte. Zo zal Intel onder andere gebruik kunnen gaan maken van een nieuwe generatie op Intel gebaseerde processoren die nog schuil gaan onder de codenaam Cascade. De deal houdt in dat het bedrijfonderdeel inclusief haar 74 werknemers overneemt. Cray behoudt daarbij wel het recht om gebruik te maken van de faciliteiten en van het intellectueel eigendom. De intellectuele eigendom gaat in het contract echter wel over naar Intel.