Google laat in een reactie weten dat het niet willens en wetens het onderzoek van de Federal Communications Commission (FCC) heeft gedwarsboomd. Het internetbedrijf zegt al het mogelijke te hebben gedaan om de gewenste informatie te verstrekken.

De FCC onderzocht of Google opzettelijk data verzamelde toen het opnames maakte voor haar dienst Street View. De commissie oordeelde dat er geen bewijs was voor het illegaal verzamelen van data van WiFi-netwerken. Wel oordeelde de FCC dat Google het onderzoek opzettelijk tegenwerkte en vertraagde. Daarom legde de commissie een boete van 25.000 dollar op aan Google.

Eén van kritiekpunten was dat Google weigerde om de naam van de ingenieur door te geven die verantwoordelijk was voor het project. Google stelde dat het juridisch gebonden was de naam van de ingenieur geheim te houden. Hij had een beroep gedaan op het Vijfde Amendement, wat inhoudt dat een verdachte niet hoeft mee te werken aan zijn eigen veroordeling.

Google zegt dat het niet in hoger beroep gaat om de boete aan te vechten. Het internetbedrijf zal de het bedrag van 25.000 dollar ophoesten om de zaak achter zich te laten, zo laat het bedrijf weten in een reactie. Google heeft het verzamelen van de informatie van WiFi-netwerken altijd omschreven als een "vergissing". Het feit dat het onderzoek zo veel vertraging heeft opgelopen wijt Google aan de interne procedures van haar eigen bedrijf. "Dat is geen daad om het onderzoek te dwarsbomen", aldus Google.