De Worldwide Developers Conference (WWDC) is een jaarlijks terugkerend evenement waar Apple haar nieuwste producten toont. Het is een geliefde conferentie voor IT-liefhebbers, maar het aantal kaarten is redelijk beperkt. Daarom roept een groep ontwikkelaars mensen op die een uitnodiging hebben gekregen, maar niet zullen gaan, om hun kaarten te verkopen.

Om dit initiatief wereldwijd kenbaar te maken hebben de ontwikkelaars een website in het leven geroepen. Hierop kunnen mensen die een kaartje voor de conferentie hebben ontvangen, maar niet langsgaan, hun toegangsbewijs te koop aanbieden. Daarvoor hoeven zij alleen hun e-mailadres achter te laten bij de initiatiefnemers.

Op de website kun je meer dan alleen je kaartje aanbieden. Als je de WWDC graag wil bezoeken, maar je hebt geen kaartje ontvangen, dan kun je je aanmelden op een wachtlijst. Op het moment van schrijven hebben 24 mensen hun toegangsbewijs te koop aangeboden en maar liefst 234 mensen staan op de wachtlijst voor een kaartje.

Het betreft echter voornamelijk een ludieke actie. Het doel van de initiatiefnemers is om de noodbel te luiden. Apple staat niet toe dat je toegang krijgt tot de conferentie met een kaartje dat op de naam van een ander staat. Als enkele genodigden verhinderd zijn, gaan deze kaarten in feite verloren. Apple biedt niet de mogelijkheid voor hen om hun kaartje aan een ander te geven, of door te verkopen.

Het WWDC vindt plaats van 11 tot 15 juni in het Moscane Center in San Francisco. Hier zal Apple naar waarschijnlijkheid de nieuwste versie van haar mobiele besturingssysteem introduceren: iOS 6.