min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple heeft donderdag bekendgemaakt dat de jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC) dit jaar plaatsvindt van maandag 8 tot vrijdag 12 juni. De WWDC vindt ook dit jaar traditiegetrouw plaats in het Moscone West Center in San Francisco, Californië.

De WWDC is bedoeld als een jaarlijks treffen voor ontwikkelaars en IT-Professionals van het Mac OS X- of iPhone-platform. Zij krijgen er de mogelijkheid om trainingssessies bij te wonen die gegeven worden door Apple-ontwikkelaars. Verder krijgen ze uitgebreide technische informatie over allerlei technieken in het iPhone OS of Mac OS X.

Wie geïnteresseerd is kan echter niet zomaar even binnenlopen tijdens de conferentie. Om van een plaatsje verzekerd te zijn dient elke deelnemer een toegangsbewijs te kopen. Er zijn in totaal 5000 toegangsbewijzen. Toegangsbewijzen zijn echter niet goedkoop, deze kosten 1295 dollar per stuk wanneer voor 24 april besteld wordt. Daarna gaat de prijs met 300 dollar omhoog, aldus Apple.

De WWDC is echter het meest beroemd om een van de belangrijkste keynotes van het jaar waarin Apple doorgaans nieuwe producten aan de wereld toont. Deze wordt meestal op een dinsdag gehouden. Er is momenteel nog geen specifieke agenda, maar waarschijnlijk vindt de keynote dit jaar plaats op dinsdag 9 juni 2009 vanaf 10.00 uur lokale tijd.

Over de inhoud van de keynote wordt ook dit jaar druk gespeculeerd. Allereerst verwacht men een uitgebreide preview van Snow Leopard, het nieuwe Mac OS X-besturingssysteem. Ook zou Apple tijdens de WWDC een releasedate van het OS bekend gaan maken. Verder gaan er al langere tijd geruchten dat er een nieuwe iPhone aan komt die er qua specificaties behoorlijk op vooruitgaat.

Eerder deze maand onthulde Apple het nieuwe iPhone OS, versie 3.0, al aan de wereld. Hoewel ontwikkelaars van het iPhone Developer Programma al een eerste bèta kregen om mee te spelen, staat de definitieve release voor eindgebruikers gepland voor deze zomer. Mogelijk gaat Apple ook de WWDC gebruiken om iPhone OS 3.0 te lanceren.