1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

HTC heeft haar verwachte omzet voor het tweede kwartaal van 2012 naar beneden bijgesteld. Door enkele tegenslagen verwacht HTC over het tweede kwartaal 13,3 procent minder omzet te maken. Dit heeft de fabrikant laten weten.

HTC heeft haar verwachtingen noodgedwongen bij moeten stellen nadat het te maken kreeg met een tijdelijk importverbod in de Verenigde Staten. Ook tegenvallende verkopen in Europa zorgden ervoor dat de omzet over het tweede kwartaal van 2012 flink lager uit zal vallen. HTC verwacht nu een omzet van 3,03 miljard dollar over het tweede kwartaal.

In een verklaring laat HTC weten dat de One-serie het erg goed doet. Desondanks kunnen de modellen nog niet voor de beoogde ommekeer zorgen. Naast de verwachte omzet werd ook de marge bijgesteld. Deze slonk van elf naar negen procent. Jammer genoeg is het voor HTC hierbij nog niet klaar. De afzet over mei ontving met een daling van 26,13 procent een behoorlijke klap. De daling is hoogstwaarschijnlijk te wijten aan de blokkade in de Verenigde Staten en de komst van de Galaxy S III van Samsung, wat een geduchte concurrent is op het Android-platform.