"Er is niets mis met Research In Motion zoals het nu is. Daarnaast zullen we de huidige problemen te boven komen". Dit heeft Thorsten Heins, CEO van Research In Motion geuit tegenover Canadese media.

Onder deze "huidige problemen" vallen onder andere het ontslag van 5.000 werknemers, tegenvallende resultaten, dalende aandelen en het noodgedwongen uitstellen van het nieuwe BlackBerry 10-besturingssysteem. Heins erkent dan ook dat de problemen een behoorlijke omvang hebben maar heeft desondanks vertrouwen in Research In Motion. Zo spreekt de CEO tegen dat het bedrijf in een neerwaartse spiraal zou zitten welke zou lijden tot het einde van het bedrijf.

Volgens Heins hebben de wijzigingen die Research In Motion heeft doorgevoerd aan haar management sinds de komt van de CEO bijgedragen aan een stevige verbetering richting een beter platform. De lancering van BlackBerry 10 zal volgens Heins dan ook meer zijn dan de lancering van een nieuw product. "De lancering van BlackBerry 10 zal een wijziging zijn in de manier waarop Research In Motion de mobiele markt benadert".

Research In Motion negeert alle berichten van de buitenwereld echter niet. Het bedrijf erkent dan ook dat de Canadese fabrikant momenteel in zeer zwaar weer verkeert en dat de gang van zaken inderdaad als behoorlijk uitdagend omschreven kunnen worden. Research In Motion wijdt de problemen onder andere aan het feit dat de fabrikant momenteel in een transformatie verkeert welke zijn tijd nodig heeft. Heins is er echter van overtuigd dat Research In Motion sterker uit deze transformatie zal komen met het BlackBerry 10 platform.