Thorsten Heins, CEO van Research in Motion (RIM) heeft gemeld dat zijn bedrijf niet alleen bezig is met smartphones en tablets die op BlackBerry 10 draaien. Om wat voor apparaat het gaat wil Heins nog niet melden, maar er zit dus meer in de pijplijn dan wat de gelekte roadmap van RIM onlangs toonde.

Heins tilt een tipje van de sluier op in een interview met The Verge. Hij meldt dat hij BlackBerry 10 ziet als een mobiel computerplatform, in plaats van een besturingssysteem voor smartphones. ‘Ik wil dat BlackBerry 10 het meest gekozen mobiele computerplatform wordt, niet alleen voor smartphones en tablets. Smartphones en tablet zijn een onderdeel van het systeem, maar dat geldt ook voor iets anders waar we nu aan werken. We staan open voor vele ideeën.’

De opmerkingen van Heins komen als een donderslag bij heldere hemel, er zijn recentelijk geen geruchten geweest over de komst van een volledig nieuw product van het Canadese bedrijf. Dat is nu natuurlijk wel anders, want de vraag is over wat voor product Heins het heeft. De speculatie loopt uiteen van laptops tot horloges met BlackBerry 10 aan boord.