1 min

Tags in dit artikel

, ,

TomTom kondigt een samenwerking aan met MapQuest. Het Nederlandse bedrijf zal kaarten aan de dochter van America Online gaan leveren.

De mobiele app van MapQuest zal voorzien worden van de kaarten van TomTom. De app draait op Android en iOS en biedt toegang tot een draadloze versie van de website van het bedrijf. De kaarten zijn beschikbaar in versie 3 van de app, waarin naast de content van TomTom nog andere functies zijn toegevoegd, zoals een specifiek onderdeel voor nationale parken.

MapQuest is een van de oudste webkaartenbedrijven. In 2000 werd het bedrijf door AOL overgenomen. Twee jaar geleden kondigde het kaartenbedrijf nog aan dat het opensourcekaarten zou gaan ondersteunen, wat deze aangekondigde deal dan ook opvallend maakt.

Eerder sloot TomTom al een deal met Apple. Het bedrijf gaat daar de kaarten leveren voor de nieuwe Maps-app in iOS 6 die in de herst moet verschijnen. Deze kaarten waren eerst afkomstig van Google, maar over die kaarten en functies was Apple ontevreden en dus ging het op zoek naar een alternatief. Uiteindelijk kwam het dus uit bij TomTom.

De deal is opnieuw een opsteker voor het navigatiebedrijf, iets wat TomTom wel nodig heeft omdat analisten ervan uitgaan dat het niet meer de exclusieve leverancier zal zijn van navigatiesystemen voor Renault.