1 min

Het Nederlandse TomTom heeft een meerjarige licentie-overeenkomst gesloten met taxibedrijf Uber, Uber gaat kaarten en verkeersinformatie afnemen bij TomTom. Het lijkt erop dat Uber zijn eigen kaartendienst gaat ontwikkelen om te gebruiken in de Uber-app. Op dit moment maakt het nog gebruik van Bing Maps en Google Maps.

Uber heeft laten weten dat het inderdaad gebruik gaat maken van kaarten en verkeersinformatie van TomTom maar dat het geen afscheid zal nemen van Bing Maps en Google Maps. Het bedrijf wil een mix gebruiken van alle diensten om zo de best mogelijke dienstverlening te kunnen bieden aan klanten en chauffeurs.

Uber heeft begin dit jaar ook geprobeerd om Nokia Here in te lijven, het werkte hiervoor samen met de Chinese zoekmachine Baidu en de bedrijven deden een gezamenlijk bod op Nokia Here. Uiteindelijk werd de kaartendienst verkocht aan een consortium van autobedrijven die meer geld over hadden voor Nokia Here.

Wanneer de eerste kaarten van TomTom beschikbaar worden in Uber is nog onduidelijk, waarschijnlijk zal de verkeersinformatie wel snel worden toegevoegd. TomTom heeft een zeer uitgebreid systeem om weggebruikers om te leiden bij files, ongelukken en wegwerkzaamheden.