1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Volgens de Rabobank bestaat de kans dat het Nederlandse bedrijf TomTom overgenomen wordt door Apple. Het aandeel van TomTom stijgt sinds geruchten rondom een overname van het Nederlandse bedrijf. Rabobank denkt dat TomTom een dienst kan bewijzen door Apple uit de brand te helpen met de problemen rondom de Kaarten-app in iOS 6.

Rabobank acht de kans op een overname ongeveer 30 procent. Apple zou volgens de Rabobank een prijs van 9 tot 10 euro per aandeel betalen. Na de flinke stijging van de aandelen van TomTom zijn de aandelen op het moment van schrijven ongeveer 4,10 euro waard.

Volgens Hans Slob, analist van de Rabobank, heeft Apple niet de mensen of technologie om de problemen met de kaarten te verhelpen. Apple kan enkel gebruik maken van feedback vanuit de iOS-gebruikers, maar dit zou volgens de Rabobank lang niet voldoende zijn. TomTom heeft hiervoor de Mapshare-community tot zijn beschikking voor dit soort doeleinden.

Volgens de Rabobank zijn er voor Apple nog vele andere redenen om TomTom over te nemen. Zo zou Apple door een overname ook gebruik kunnen maken van de Point of Interest-database van TomTom, zodat het ook buiten de VS een uitgebreid aanbod aan interessante locaties kan uitrollen. Momenteel maakt Apple gebruik van Yelp, maar in Nederland is dit bijvoorbeeld niet veelgebruikt.