PayPal heeft een overname gedaan op het gebied van mobiele betalingen. Het neemt het bedrijf Card.io over, met deze overname haalt PayPal een bedrijf binnen welke verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van software waarmee een creditcard gescand kan worden met een smartphone-camera.

Card.io is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een techniek waarmee ontwikkelaars via de camera van een mobiel apparaat een creditcard kunnen scannen om hiermee vervolgens een mobiele betaling te verrichten. De overname van Card.io lijkt een vervolg op de overname van Zong. Met deze overname maakte PayPal het eerder mogelijk om aankopen te verrichten welke vervolgens afgeschreven worden van de telefoonrekening. De overname op Card.io is dan ook niet de eerste aankoop op het gebied van mobiele betalingen.

Paypal zal de techniek van Card.io nu gaan integreren met haar eigen digitale portemonnee. Hiermee hoopt PayPal de gebruikerservaring van de dienst flink te verbeteren. De overname heeft verder geen gevolgen voor de bestaande dienstverlening van Card.io. De SDK’s die het bedrijf eerder voor Android en iOS uitbracht zullen gewoon beschikbaar blijven. Welk bedrag er met de overname is gemoeid is niet bekend gemaakt.