PayPal komt met een betalingsapplicatie voor Android- en iPhone-systemen, de applicatie is gratis en zorgt ervoor dat je je PayPal-betaalzaken ook onderweg kan bijhouden en ordenen.

Mensen kunnen ook betalingen verrichten aan niet PayPal-klanten, echter moeten die dan eerst een account aanmaken voordat de betaling verwerkt wordt. De applicatie kan uiteraard ook naar reeds bestaande klanten geld overmaken. Dit kan bijvoorbeeld op basis van het e-mailadres.

"De applicatie voor de iPhone is een succes in de Verenigde Staten. Wat ik in Nederland aan gebruik verwacht is het onderling verrekenen van gezamenlijk gemaakte kosten, zoals voor een etentje of cadeau. Ook in geval van betalingen voor het in persoon kopen/verkopen van niet-verzendbare goederen op Marktplaats biedt de mobiele applicatie uitkomst. Aan de deur kan nu eenvoudig via PayPal mobiel worden betaald.", zegt Robbert de Haan, Marketing Directeur van PayPal Benelux.

"Het succes van deze iPhone-applicatie in de Verenigde Staten onderstreept dat onze keuze om ons ontwikkelplatform open te stellen voor derden de juiste was. Je kunt nu al zien dat we hiermee de wereld kunnen veranderen als het gaat om online betalen. Zeker voor consumenten van de ‘netgeneratie’ die opgroeien met internet en mobiele telefoon. En we hopen dat hiermee in de toekomst nog veel applicaties worden ontwikkeld die consumenten nieuw online betaalgemak opleveren."

Qua veiligheid zorgt PayPal ervoor dat betalingen in ieder geval bevestigd moeten worden. Daarnaast kan er alleen betaald worden door gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren, met een gestolen telefoon kan men dus niet zomaar bij je rekening. Deze ontwikkeling komt voort op het openstellen van de ontwikkelingsplatvormen, iets wat PayPal eerder dit jaar gedaan heeft.