Voor het eerst sinds 1950 zal fabrikant Sharp een ontslagronde moeten houden. Door het verlies van 1,4 miljard euro in het afgelopen kwartaal voelt Sharp zich gedwongen om 5.000 banen te schrappen.

Sharp eindigde in het afgelopen kwartaal opnieuw in de rode cijfers. De fabrikant verkeert sinds enige tijd in een mindere periode, waarin sinds enige tijd ook hevige verliezen worden geleden. Toen de fabrikant afgelopen kwartaal opnieuw rode cijfers moest noteren kon een actie niet langer uitblijven. Sharp heeft om deze reden een grote ontslagronde aangekondigd, wat een vrijwel unieke stap is voor het Japanse bedrijf.

Voor het eerst sinds 1950 zal Sharp een deel van haar werknemers moeten ontslaan. Afgelopen kwartaal leed het bedrijf een verlies van 1,4 miljoen euro. Daar komt nog eens vier miljard euro bij van het afgelopen boekjaar, het grootste verlies sinds tijden voor Sharp. De ontslagronde wordt voor het einde van maart in 2013 afgerond. Of de ontslagronde ook gevolgen heeft voor de werknemers van Sharp in Nederland is onbekend.

Sharp is de werkgever van zo’n 57.000 werknemers. Van deze 57.000 mensen is een aantal van 5.000 werkzaam in Europa.