1 min

Volgens een nieuw rapport zal Nokia tijdens de persconferentie met Microsoft twee Windows Phone 8-toestellen aankondigen. In de Verenigde Staten zal AT&T het exclusieve recht krijgen om de toestellen te verkopen, maar T-Mobile America zal een van beide apparaten waarschijnlijk op een later tijdstip in de winkelschappen mogen leggen. Een derde Windows Phone 8-toestel zal later dit jaar zijn opwachting maken.

De toestellen gaan momenteel nog schuil onder de codenamen Arrow, Atlas en Phi. Nokia heeft qua ontwerp weinig vernieuwends in petto, als we het rapport mogen geloven. De toestellen zullen voorzien worden van een scherm van gebogen glas en een behuizing van polycarbonaat. Deze eigenschappen zijn gelijk aan die van de Nokia Lumia 800 en 900.

De Arrow en Atlas zijn vrijwel identiek aan elkaar en het is daarom onduidelijk of beide toestellen wereldwijd gelanceerd worden, of juist voor bepaalde markten bedoeld zijn. Het gaat in ieder geval om midrange-toestellen. Over de hardware van de Arrow en Atlas is nog niks bekend gemaakt.

De Phi wordt het nieuwe vlaggenschip van Nokia. Naar verwachting krijgt dit toestel een grote accu en een OLED-scherm met een diagonaal van 4,7 inch, wat betrekkelijk groot is. Eerder dit jaar liet een topman van Nokia zich nog negatief uit over toestellen met een groot scherm zoals de HTC Titan en Samsung Galaxy Note. Wellicht is Nokia door de komst van Windows Phone 8 van gedachte veranderd.

Op 5 september houden Nokia en Microsoft een gezamenlijk evenement, waarbij de toestellen naar verwachting worden aangekondigd.