Microsoft en Nokia persconferentie op 5 september

Microsft houdt samen met Nokia een persconferentie op 5 september. Als deze bedrijven samen een persconferentie houden weten we eigenlijk altijd meteen waarover het gaat, namelijk over Windows Phone. In dit geval zal over Windows Phone 8 en de nieuwe toestellen die Nokia met deze nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem op de markt zal brengen.

Microsoft en Nokia kiezen deze datum mogelijk bewust want een week later op 12 september staat volgens geruchten de persconferentie van Apple op het programma voor de nieuwe iPhone, mogelijk de iPhone 5. Wellicht hopen de bedrijven de aandacht op deze manier van de iPhone af te halen en meer te richten op de nieuwe Lumia toestellen met Windows Phone.

In elk geval toont het wel van lef om zo prominent voor de presentatie van Apple te gaan zitten. Het kan namelijk ook verkeerd uitpakken en ervoor zorgen dat het nieuws over de Lumia toestellen naar de achtergrond wordt verdrongen door de Apple presentatie.

Nokia lijkt in elk geval behoorlijk overtuigd te zijn van zijn nieuwe Lumia’s. Waar we normaal nooit uitspraken zien van de ene smartphone fabrikant over de andere, tenzij het gaat over rechtszaken natuurlijk, kiest Chris Weber de directe aanval. Weber staat aan het hoofd van het sales en marketing team van Nokia en hij Twittert: ‘Samsung let op, de volgende generatie Lumia’s komt eraan! #nokia’.

Het lijkt Nokia alles behalve lekker te zitten dat Samsung de koppositie heeft overgenomen op de mobiele telefoonmarkt.