Nokia heeft opnieuw excuses aangeboden voor het misleidende marketingfilmpje waar de suggestie werd gewekt dat het een demonstratie van een Lumia-toestel betrof. Nokia zegt nu dat het ging om een simulatie, maar dat het bedrijf vergeten was een disclaimer bij het filmpje toe te voegen. Eind vorige week bood Nokia eveneens excuses aan.

De reden dat er een andere camera werd gebruikt in het filmpje was dat de PureView-technologie op dat moment nog in ontwikkeling was en het resultaat daarom niet representatief zou zijn geweest.

In een reactie laat Nokia het volgende weten: "Nokia heeft zich onlangs verontschuldigd toen duidelijk werd dat een door ons gemaakte video, om de voordelen van optische beeldstabilisatie aan te tonen, niet in geslaagd was om aan te geven dat het ging om een simulatie en dus niet opgenomen was met de PureView-camera van de Nokia Lumia 920. Het was niet onze bedoeling om misleidend te zijn, en het was fout om geen disclaimer toe te voegen, daarom bieden we onze excuses aan voor het misverstand dat dit heeft opgeleverd".

Voor Nokia is het te hopen dat deze knieval toch weer wat sympathie voor het bedrijf oplevert. Het Finse bedrijf heeft op de beurs in Finland en in de Verenigde Staten flinke klappen moeten verduren als gevolg van de tegenvallende presentatie van de nieuwe Lumia-smartphones en natuurlijk het misleidende filmpje. Het bedrijf heeft aangegeven zich niet voor de kritiek te willen verschuilen en dat de problemen snel intern op worden gelost.