Nokia heeft een nieuwe reclamevideo gemaakt waarin het de iPhone van Apple op de korrel neemt met betrekking tot de kwaliteit van de fotocamera. Het stelt dat er wereldwijd meer foto’s worden gemaakt met de iPhone dan met welke andere smartphone dan ook, alleen bij Nokia gaat het om de kwaliteit van de foto en niet om de kwantiteit.

Nokia blinkt duidelijk uit met zijn high-end toestellen als het gaat om het nemen van foto’s. De PureView techniek in de Nokia-toestellen zorgt voor duidelijk betere foto’s dan welke andere smartphone-camera op dit moment. Dat is dan ook iets waar Nokia duidelijk van wil profiteren met deze reclamevideo, het vergelijkt hierin het nieuwe vlaggenschip, de Nokia Lumia 925 met de Apple iPhone 5. In eerdere testen van Techzine kwam al naar voren dat het vorige vlaggenschip van Nokia, de Lumia 920 (review), al vele malen beter was dan de iPhone 5 in het nemen van goede foto’s. De Lumia 925 is waarschijnlijk nog beter dan de iPhone 5.

Hoewel de Nokia Lumia 920 en Lumia 925 veel betere foto’s maken dan de iPhone van Apple, heeft Nokia nog wel een lange weg te gaan voordat het Apple kan verslaan op bijvoorbeeld verkopen. Wel is Nokia goed bezig en timmert het hard aan de weg met goede toestellen en goede innovaties. Het lijkt er alleen wel op dat Nokia op dit moment wordt geremd door de trage door ontwikkeling van Windows Phone. Iets waar Nokia al kritiek op heeft geuit, ook baalt Nokia ervan dat er nog steeds veel goede apps ontbreken op Windows Phone, al zijn er het afgelopen jaar wel grote stappen voorwaarts gezet.