Samsung wil iPhone 5 toevoegen aan rechtszaak

Afgelopen woensdag heeft Samsung documenten ingediend waarin het bedrijf stelt dat het vermoedt dat de iPhone 5 ook inbreuk zal maken op haar patenten. Samsung spande om deze patentschending eerder al een rechtszaak aan, het bedrijf wil de iPhone 5 aan deze rechtszaak toevoegen.

In april van dit jaar kwam Samsung nog met een patentclaim tegen Apple, hierin werd door de fabrikant gesteld dat Apple inbreuk maakte op 8 patenten. Deze patenten hebben betrekking op videocommunicatie, synchronisatie van multimediabestanden en een methode om data op te roepen op een klein scherm.

Samsung laat nu dus in de ingediende documenten weten dat men verwacht dat de iPhone 5 zich ook schuldig zal maken aan het schenden van deze 8 patenten. Zodra Samsung wil graag de kans krijgen om de iPhone 5 te analyseren. Wanneer uit deze analyse blijkt dat de iPhone 5 deze patenten schendt, zal Samsung een motie indienen waarin staat dat de iPhone 5 toegevoegd moet worden aan de lijst van apparaten die de 8 patenten schenden.

De zaak over de schending van de 8 patenten tussen Apple en Samsung begon in april van dit jaar, maar zal in maart 2014 pas in de rechtbank behandeld worden. Samsung denkt dat het toevoegen van de iPhone 5 aan de lijst niet zal zorgen voor uitstel van deze datum.

Bron:FOSS Patents